Weblog

Stilte

door Martin Boekholdt

Het valt me op dat het de laatste tijd zo stil is rondom de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen. 

Natuurlijk: er wordt alle dagen hard en gemotiveerd gewerkt, veel instellingen zijn actief met hun beleid bezig, en er is bestuurlijke drukte rondom fusies en samenwerking. Maar het vraagstuk van de kwaliteit van zorg staat kennelijk niet meer op de agenda. 

Na problemen en incidenten was in het najaar van 2006 rondom de verkiezingen de verontwaardiging niet van de lucht. Er moest en zou van alles gaan gebeuren. Eind februari hebben kranten (o.a. de Volkskrant) er nog uitgebreid aandacht aan besteed. En er is zelfs een speciale tv-uitzending geweest. Maar sindsdien is het akelig stil, terwijl er geen aanwijzigingen zijn voor echte veranderingen in de afgelopen periode. 

Wat is er aan de hand? Verdwijnt alle aandacht weer in het niets tot er weer een probleem of incident ontstaat, waarna de bekende rituelen zich gaan herhalen. Of is het een stilte voor de storm, die gaat losbarsten over daadwerkelijk meer maatschappelijke aandacht voor de meest kwetsbare en afhankelijke ouderen en meer mogelijkheden voor waardige zorg. 

Ik hoop uiteraard op het laatste, maar ben er niet gerust op.

 

 

 

Reageer
Naam:
E-mailadres:
Bericht: