Welkom bij Vereniging Het Zonnehuis

Als ideële organisatie zet Vereniging Het Zonnehuis zich al 95 jaar in voor de waardigheid van het leven van kwetsbare ouderen met een verminderde regie (of verlies aan regie) over het eigen leven met een veelzijdige hulp- en zorgbehoefte. Door het stimuleren van onderwijs, (toegepast) onderzoek en innovaties in de ouderenzorg, komt de waardigheid van leven tot uiting in de wederzijdse dialoog, relatie en context tussen zorgvrager en georganiseerde zorgorganisatie.

Om haar grondlegster Jo Visser te eren reikt Vereniging Het Zonnehuis tijdens haar jaarcongres  de Jo Visser Award uit aan een ambassadeur Waardige zorg uit haar professionele netwerk. Deze ambassadeur mag de geldprijs uitreiken aan een project dat bijdraagt aan meer positieve beeldvorming van (kwetsbare) ouderen en de ontmoeting tussen jong & oud stimuleert.

Tijdens het Jaarcongres Waardige zorg op 10 december 2015 ontving Marjan Berk uit handen van haar voorganger Frank Kodden de Jo Visser Award met bijbehorende geldprijs. Als bekendJo Visser Awarde schrijfster verwoordt zij als geen ander het belang van waardige zorg voor kwetsbare ouderen en is zij het boegbeeld tegen de betutteling in de zorg. Lees hier de Column Marjan Berk 10 december 2015 en haar column in het AD van 14 december 2015 over haar eigen ervaringen met de waardigheid van leven en het belang van intergenerationeel contact!

Het complete verslag van het Jaarcongres Waardige zorg leest u hier 2015 Jaarcongres Waardige zorg Vereniging Het Zonnehuis Verslag GK.

De fotoserie die gemaakt is van de muzikale ontmoeting ‘Ode aan Urk’ is hier te bekijken: RomiTweebeeke┬®_Talmahaven_hightres-2738talmahaven_powerpoint klein. Het promotiefilmpje over de muzikale ontmoeting ‘Ode aan Urk’ kunt u hier downloaden: http://careculture.nl/nl/werken-in-opdracht/